Κόπηκαν τα φτερά του Red Bull;

 

 

 

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:  Το Red Bull του έκοψε τα φτερά; Το νέο κάνει το γύρο του κόσμου, μετά την αποκάλυψη της New York Daily Mail ότι ετοιμάζεται οικογένεια να καταθέσει αγωγή εναντίον της  εταιρίας που παράγει το ενεργειακό ποτό, ζητώντας 85 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το θάνατο ενός 33χρονου άντρα από το Μπρούκλιν, ο οποίος ξεψύχησε το Νοέμβριο του  2011.
Το περιστατικό, σύμφωνα με την οικογένεια του 33χρονου έχει ως εξής: Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μπάσκετ, που όδευε προς τη λήξη του, ο Κόρι Τέρι σταμάτησε για λίγο, ήπιε το ενεργειακό ποτό και στη συνέχεια κατέρρευσε.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Ίλια Νοβοφαστόφσκι τόνισε ότι το δημοφιλές ποτό, εκτός από καφεΐνη περιέχει κι άλλα έξτρα διεγερτικά, που το καθιστούν διαφορετικό απ΄ό,τι ένα φλιτζάνι καφέ, όπως βιταμίνες, σακχαρόζη και γλυκόζη κι ένα αμινοξύ που ονομάζεται ταυρίνη.     Ισχυρίζεται μάλιστα ότι άλλοι 9 θάνατοι φέρονται να συνδέονται με την κατανάλωση του ενεργειακού ποτού.
Η συζήτηση περί ταυρίνης είχε αρχίσει στην Ελλάδα ήδη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όταν είχαν βρεθεί ορισμένοι αθλητές μπλεγμένοι σε σκάνδαλο ντόπινγκ.
Η πλευρά της εταιρίας πάντως υποστηρίζει ότι έχει ήδη πουλήσει περίπου 35 δισεκατομμύρια κουτιά, σε 165 χώρες τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει αναφερθεί το παραμικρό πρόβλημα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις