Εικόνες εγκατάλειψης  στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Ηρακλείου

ΗΡΑΚΛΕΙΟ.Εικόνες εγκατάλειψης είδαν το φως της δημοσιότητας για τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, αποκάλυψε ρεπορτάζ του καναλιού KΡΗΤΗ ΤV. Ωστόσο, το σκηνικό της θλίψης, οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη διοίκηση, στη μετά Μ. Γαβαλά εποχή, τονίζουν ότι θέλουν ν΄ αλλάξει και να υπάρξει επανεκκίνηση του τεράστιου δυναμικού. Πρόκειται για τη σύγχρονη μονάδα ζωοτροφών δίπλα στη Μονή Επανωσήφη και μέσα στις κτηνοτροφικές περιοχές της Κάτω Μεσαράς, που δημιουργήθηκε το 2004 αλλά έξι χρόνια μετά εγκαταλείφθηκε.
Το εργοστάσιο που περιλαμβάνει και τεράστιο σιλό, για να αποθηκεύονται οι πρώτες ύλες πριν την παραγωγή ζωοτροφών, άρχισε να λειτουργεί και να παίζει σημαντικό ρόλο στη στήριξη της ντόπιας κτηνοτροφίας. Στους χώρους και τη μεγάλη έκταση της μονάδας ζωοτροφών, που συνολικά καταλαμβάνει τουλάχιστον 15 στρέμματα γης που ανήκουν στην ιδιοκτησία της οργάνωσης, βρέθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Ανδρέα Στρατάκη και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ), Στρατής Σκουλάς.
Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚΝΗ στο "ΚΡΗΤΗ ΤV" εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι οι κτηνοτρόφοι του νομού, θα στηρίξουν τη μονάδα των ζωοτροφών, αφού και αυτή με τη σειρά της, θα αποτελέσει το εργαλείο στήριξης, του δικού τους εισοδήματος.
Η επαναλειτουργία της μονάδας, θα σηματοδοτήσει την αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου της Ένωσης Ηρακλείου, ενώ μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ και τις απολύσεις των εργαζομένων, θα είναι και ένας νέος κλάδος εργασίας, για κάποιους από αυτούς.
Το πιο σημαντικό, είπε, θα είναι ότι θα δώσει νέα πνοή στην κτηνοτροφία του τόπου, με την παραγωγή ζωοτροφών και σε τιμές τέτοιες που να συμπιέζουν το κόστος εκτροφής των ζώων.

Πηγή: Neakriti.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις