Οι φακόπιτες εκτόπισαν τις τσιπούρες με ουζάκι

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Έφτασε κοντά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε το προϊόν "Eviva" της ελληνικής ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό Ecotrophelia αλλά στη δεύτερη φάση του Ecotrophelia Europe, τα βρήκε σκούρα από τις ξένες αντιπροσωπείες.
Η κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τον Michael Knowles, Πρόεδρο του “Food for Life”, επαίνεσε την ποιότητα των προϊόντων που διαγωνίστηκαν και απένειμε τα εξής βραβεία:
-Το χρυσό βραβείο Ecotrophelia Europe απονεμήθηκε στη Γαλλία για τη δημιουργία του “Ici & La”, μίας παγωμένης, φιλικής προς το περιβάλλον, σειράς από πίτες με φακές, πλούσιες σε πρωτεΐνες, χωρίς αλλεργιογόνα στην ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ισαρά της Λιόν.


-Το ασημένιο βραβείο κέρδισε η Ολλανδία για το “Choco-Quino”, ένα οργανικό και ρόφημα σοκολάτας από κουϊνόα, προϊόν πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά στην ομάδα του Πανεπιστημίου Βαγκενίνγκεν.


-Το χάλκινο βραβείο πήρε τελικά η Ιταλία για το “Socrock”, ένα τραγανό σνακ από δημητριακά, μαύρη σοκολάτα και σκόνη από κουκούτσια σταφυλιών στην ομάδα των φοιτητών από το Πανεπιστήμιο των Καθολικών Ντελ Σάκρο Κουόρε.


To "Eviva" πάντως, επειδή είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, είναι ένα προϊόν, που θα έχει τύχη στην αγορά, διότι είναι έτοιμο προς μαγείρεμα, γεγονός που διευκολύνει τις σύγχρονες μαμάδες,που ζουν σε αλλόφρονες ρυθμούς και συνδυάζει έξυπνα την υψηλή διατροφική αξία της τσιπούρας, με το άρωμα δύο παραδοσιακών ελληνικών αποσταγμάτων, του ούζου και του τσίπουρου.


Συνολικά, δεκαοκτώ ομάδες φοιτητών πανεπιστημίων από ισάριθμες χώρες της Ευρώπης παρουσίασαν τις δημιουργίες τους ως νικήτριες των αντίστοιχων διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο.
Με έμπνευση που πηγάζει από τις σύγχρονες τάσεις της κατανάλωσης στην Ευρώπη, οι διαγωνιζόμενοι είχαν λάβει υπόψη τους όλες τις παραμέτρους στην ανάπτυξη ενός προϊόντος (τεχνική, συσκευασία, marketing, ρυθμιστικό πλαίσιο, οικονομική και εμπορική διάσταση) με πραγματική αφοσίωση ως προς τα αποτελέσματα.
Ο Σύνδεσμος της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων ήδη άρχισε την προετοιμασία για την προκήρυξη του 4ου διαγωνισμού Ecotrophelia.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις