Ο Α.Τσαυτάρης στην έκθεση «MEAT DAYS»

Tα εγκαίνια της Έκθεσης «MEATDAYS» πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Πόρων και Κοινοτικών Υποδομών κ. Δημήτρη Ιατρίδη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Ο κ. Τσαυτάρης, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου για την ενίσχυση του κλάδου της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα με έμφαση στην ποιότητα και με «εργαλείο» τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Παράλληλα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, καθώς και της αξιοποίησης της τεχνολογίας και της επιστήμης στον αγροδιατροφικό τομέα.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους της Έκθεσης και συνομίλησε με παραγωγούς και εκπροσώπους των συμμετεχόντων.

Την εξειδικευμένη έκθεση για την αγορά του κρέατος, των κρεατοσκευασμάτων και των εξοπλισμών, αλλά και την παράλληλη έκθεση  «DAIRYEXPO» που βρισκόταν σε εξέλιξη, διοργάνωσε το κλαδικό περιοδικό «MEATPLACE».

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πιστέψαμε ότι μπορεί ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης του typosfoto205.11.13 aτόπου για να ξεπεράσει τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται.

Για αυτό καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το κάθε ευρώ που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα επιχειρησιακά προγράμματα.

Ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε να πετύχουμε και να διορθώσουμε σφάλματα του παρελθόντος, καθώς βρισκόμαστε στην πολιτική διαπραγμάτευση για το κανονιστικό πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αγωνιζόμαστε να υποστηρίξουμε τις αδυναμίες του τόπου μας και από την άλλη πλευρά να λύσουμε προβλήματα των παραγωγών. Θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες αυτές θα καρποφορήσουν, βλέπουμε ήδη να καρποφορούν, όπως για παράδειγμα βλέπουμε τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα να καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις στα εξαγώγιμα προϊόντα του τόπου μας. Δεν είναι παράξενο που η χώρα μας θα τιμήσει σε λίγες μέρες το 100ο προϊόν με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τόπο μας. Μια χώρα μικρή που έχει από τους πιο μεγάλους αριθμούς προϊόντων ποιότητας, γιατί αυτό αντικατοπτρίζουν οι δείκτες ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης), ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης), τα προϊόντα βιολογικής παραγωγής.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι προσπάθειες όλων μας θα είναι να υποστηρίξουμε όλους τους κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας, από τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την εξωστρέφεια, την τοποθέτηση των προϊόντων αυτών στις διεθνείς αγορές.

Προσπαθήστε λοιπόν, εμείς θα είμαστε δίπλα σας υποστηρικτές και συμπαραστάτες. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας. Επαναλαμβάνω ότι θα βρισκόμαστε δίπλα σας. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που περνάει ο τόπος, με κοινές προσπάθειες μαζί χέρι -χέρι, πιστεύω ότι θα περάσουμε τον κάβο και τις δυσκολίες».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις