Ελλάδα: Κλειστή λόγω διαθεσιμότητας

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο εξαιτίας της διαθεσιμότητας αλλά και των νέων μέτρων, που κυοφορούνται, αφού τα κουκιά πάλι δεν βγαίνουν κι η τρόικα επιμένει να παίζει το ίδιο παιχνιδάκι εις βάρος των πολιτών, κωλυσιεργώντας, με στόχο να μην αντέξει η ελληνική πλευρά τις πιέσεις για ρευστότητα και ν’ αναγκαστεί σε άτακτη υποχώρηση.
Συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχουν κλάδοι εργαζομένων με απεργίες και στάσεις εργασίας ενώ τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι έχουν και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας, ενώ στις 12.30 καλεί το ΠΑΜΕ για συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται στα Προπύλαια με δίωρη στάση εργασίας από τις 12 ως τις 2 κι από τις 2 ως τις 4, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, ενώ στις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.  Η ΟΛΜΕ πραγματοποιεί διήμερη κινητοποίηση ενώ ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί και νομικά κατά της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών.
Την ίδια ώρα έχουν πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και οι σχολικοί φύλακες που θίγονται άμεσα από τα μέτρα. Το θέμα της διαθεσιμότητας βάζει φωτιά στα Πανεπιστήμια κι οι διοικητικοί υπάλληλοι που απεργούν θα συγκεντρωθούν ήδη από τις 12 το μεσημέρι, επίσης στα Προπύλαια.
Το απόγευμα προγραμματίζεται στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας ανοιχτή σύσκεψη για συντονισμό ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ στις 7 το βράδυ προγραμματίζεται συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, που διοργανώνουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι) και του Πολυτεχνείου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις