Το ΚΑΠΕ φέρνει λεφτά, δεν παίρνει

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προγραμματίζουν  σήμερα  στις 12 το μεσημέρι, εργαζόμενοι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΚΑΠΕ), μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού διαμαρτυρίας επί της Μεσογείων 119 μετά την ανακοίνωση του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη τονίζοντας ότι πρόκειται για de facto εφαρμογή των μνημονιακών νόμων στο ΚΑΠΕ, που παραβιάζει τη θεσμοθετημένη, από το Προεδρικό Διάταγμα, «διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια» του Κέντρου.  

«Με την πρόθεσή του να εντάξει το ΚΑΠΕ, σε μια νομοθεσία που ουδόλως υπάγεται, θα επιφέρει καταλυτικές επιπτώσεις στη λειτουργία του και μοιραία θα το οδηγήσει στο «θάνατό» του.  Επικαλούμενος τη μη τήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής από το ΚΑΠΕ, αποσκοπεί αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων και συνθηκών «κοινωνικού αυτοματισμού». Ο ίδιος, ως υπουργός, γνωρίζει πολύ καλά ότι για τη μισθοδοσία του δε δαπανάται ούτε 1 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό κι έχει επανειλημμένα επαινέσει και δημόσια το Κέντρο γι΄αυτό το λόγο», τονίζουν.

Με ενδεχόμενη απόφασή του για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και των άλλων σχετικών διατάξεων που διέπουν τους φορείς του Δημοσίου στο ΚΑΠΕ, υποστηρίζουν, όχι μόνο ο υπουργός ΠΕΚΑ, δεν θα επιτύχει εξοικονόμηση πόρων, αλλά, αντιθέτως, θα επιφέρει μείωση εσόδων για την ελληνική οικονομία και τελικά πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Αντί να ανακοινώνει, όπως λένε οι εργαζόμενοι, τη «μη ανανέωση» του προηγούμενου ΔΣ, ζητούν εξηγήσεις «γιατί κωλυσιεργεί εδώ και τρεις μήνες για το διορισμό νέου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υλοποίηση των έργων (ευρωπαϊκών και ΕΣΠΑ) που εκτελούνται από το Κέντρο. Τέλος, όφειλε να γνωρίζει (αν δεν ήταν στις προθέσεις του) ότι με το δελτίο τύπου που εξέδωσε θα έδινε «τροφή» για να συκοφαντηθεί το ΚΑΠΕ και να απαξιωθεί ο ρόλος του».
Δηλώνουμε απερίφραστα, λένε, ότι δεν θα επιτρέψουμε τον ξαφνικό θάνατο του οργανισμού μας, ενός υγιούς φορέα, με σημαντική κοινωνική και επιστημονική αποστολή. Στην ανακοίνωσή τους ζητούν άμεσα:

* Να σταματήσουν οι ενέργειες συκοφάντησης του ΚΑΠΕ και να αποκατασταθεί το κύρος του στην ελληνική και διεθνή κοινότητα.
* Να πάψουν οι προσπάθειες παρερμηνείας του θεσμικού και νομικού πλαισίου λειτουργίας του.
* Να διοριστεί αμέσως Δ.Σ. στο ΚΑΠΕ για να μην κινδυνεύσει η υλοποίηση των έργων που εκτελεί.
* Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα ποσά από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που εκτελεί το ΚΑΠΕ και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ δεν καταβάλλουν.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις