Τελετή εγκαινίων νέων σιλό πρώτων υλών και καυσίμων

Τα Τσιμέντα Χάλυψ εγκαινίασαν σήμερα μια νέα εγκατάσταση αποτελούμενη από 5 κλειστές αποθήκες πρώτων υλών και καυσίμων (σιλό). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στον Ασπρόπυργο με την παρουσία υψηλών κυβερνητικών εκπροσώπων και με τη συμμετοχή των ανώτατων διοικητικών στελεχών του Ομίλου Italcementi.

Τα Τσιμέντα Χάλυψ επένδυσαν περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου. Αυτή η επένδυση έκανε πράξη τη θεμελιώδη πολιτική της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία της τοπικής κοινωνίας, παραμένοντας συνεπής στη δέσμευσή της προς την αειφόρο ανάπτυξη. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει έναν απομονωμένο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος όχι μόνο θα βελτιώσει τη διαδικασία παραγωγής αλλά επίσης θα εξαλείψει τη διασπορά σκόνης, τις εκπομπές αερίων και τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων.

Το έργο ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου 2011 και ολοκληρώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου 2013 με τη συνεργασία περισσότερων από 10 τεχνικών εταιρειών, λειτουργώντας κάτω από τους πλέον αποτελεσματικούς κανόνες ασφαλείας. Το κάθε σιλό έχει ύψος 46 m, διάμετρο 14 m και χωρητικότητα 3.500 m3, ενώ και τα πέντε χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύσουν τις πρώτες ύλες του τσιμέντου, όπως pet coke, γύψο, περλίτη, σκύρα και ασβεστόλιθο. Η κατασκευή θεμελιώθηκε σε μία πλατφόρμα φτιαγμένη από σκυρόδεμα, η οποία αγκυρώθηκε σε βάθος 45 m κάτω από τη θάλασσα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν πρωτοπόρες μέθοδοι αλλά και υλικά για την ολοκλήρωση του έργου, όπως αυτο-συμπυκνούμενο σκυρόδεμα πάνω σε ολισθαίνοντα ξυλότυπο.

Μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και τις αντίξοες συνθήκες για το χώρο της βιομηχανίας, τα Τσιμέντα Χάλυψ και ο Όμιλος Italcementi  ολοκλήρωσαν ένα έργο το οποίο υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευση του Ομίλου να κάνει τις Ελληνικές επιχειρήσεις του πιο αποδοτικές και αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς την αειφορία, καθώς θα βελτιώσει σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση του εργοστασίου σύμφωνα με το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις