Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας

 

 

Συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα το καθιερωμένο οικονομικό συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας, «Το Νέο Οικονομικό Μοντέλο».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας
, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην "ανάγκη διεξαγωγής ενός ανοιχτού, ειλικρινή και εποικοδομητικού διαλόγου, όχι μόνο πάνω στις αιτίες και στους υπαίτιους της κρίσης, αλλά και πάνω στις αναγκαίες τομές και αλλαγές πολιτικής, ώστε να υπερβούμε τη κρίση." Επιπλέον δεσμεύθηκε "για την προώθηση τριών βασικών, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος". Συγκεκριμένα: "Για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος: για ένα απλό, διαφανές, σταθερό, δίκαιο και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας και φορολογίας για τον ιδιωτικό τομέα. Για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης: για μια αντιγραφειοκρατική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, αποκεντρωμένη και φιλική προς τον πολίτη και την παραγωγική ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Απογαλακτισμένη από την κομματική εξάρτηση, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Για το άνοιγμα των αγορών από τα καρτέλ της διαπλοκής, με σύγχρονη αντιολιγοπωλιακή νομοθεσία και μια πραγματικά ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, πλήρως λειτουργική και θεσμικά ενισχυμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού."  
 
Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο τοποθετείται "σε τρεις αμοιβαία ενισχυόμενους πυλώνες που συναρμόζουν το  εθνικό σχέδιο για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου, με το οποίο θα αντικαταστήσουμε το χρεοκοπημένο Μνημόνιο". "Ο πρώτος πυλώνας είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο τρίτος πυλώνας είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας."
 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς
στο πλαίσιο της ενότητας, η οποία αναφέρθηκε στα Χρηματοοικονομικά Προγράμματα τοποθετήθηκε σε σχέση με την ιστορικότητα της μη αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Στην αναφορά του  ο κος Σκορδάς, επεσήμανε τη μη ύπαρξη σοβαρών και διαρκών προσπαθειών, το γεγονός ότι λόγω ελλείψεως πελατών σταματήσαμε να είμαστε πωλητές. Και κατέληξε ότι "ακόμη και αν αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της φτώχειας, υπάρχει μια άλλη - κατά τη γνώμη μου σπουδαιότερη αποστολή. Ν' αντιμετωπίσουμε την φτώχεια που επέφερε στην ελληνική κοινωνία το γεγονός ότι για πολλά χρόνια παραδοθήκαμε σε απλή συσσώρευση υλικών αγαθών."

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις