Αναλυτικά τα προϊόντα.
Ακριβότερο κατά 35% θα είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.
Συγκεκριμένα όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ΙΝΚΑ το αρνί φέτος θα κοστίζει 13 ευρώ το κιλό, και επομένως για ένα μέτριο αρνί γύρω στα 10 κιλά μία μέση οικογένεια θα δώσει 130 ευρώ.
Αναλυτικά το κόστος για το Πασχαλινό Τραπέζι, θα είναι:
Αρνί 10κιλα ×13 ευρώ το κιλό = 130
Κοκορέτσι 1 ,1/5 κιλό ×13 =19,5
Μαρούλι 2×0,60=1,20
Κρεμμύδι φρέσκο 2 × 0,50 = 1,0
Άνηθο 1×0,60 =0,60
Ντομάτες 1κιλο ×2=2,00
Αγγούρια 2×0,65 = 1,30
Τζατζίκι 1 κιλό × 2,80 +0,65 αγγούρι = 3,45
Μαγειρίτσα 1/2 κιλό συκώτι 6,5 + ζαρζαβατικά = 10
Τυρί φέτα 1/2 κιλό ×10 το κιλό =5,00
Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα 1/2 κιλό ×14,00 το κιλό =7 ,00
Ψωμί 1 κιλό 2,20
Αυγά κόκκινα βαμμένα 20×0,50 =10 + βαφές 2 × 1,60 =3,20 Σύνολο 13,20
Κάρβουνα 20 κιλά × 1,10 το κιλό = 22
Κουλούρια 1κιλο × (αλεύρι 1 × 1,40 + βούτυρο 600 γραμ×8,90 + βανίλιες 0,60)
Σύνολο 10,90
Τσουρέκι 1 κιλό 15 ,00
Κρασί χύμα 1 1/2 ×3,00 το κιλό =4,5
Μπύρες 10 ×1,60= 16,00
Αναψυκτικά 6 × 0,300 ml =3,80
Φρούτα 3,00
Γλυκά 10,00
Διάφορα απρόβλεπτα όπως λάδι, ρεύμα (γιατί έγινε πανάκριβο) =15 ,00
Σύνολο 296,65
Έτσι, εάν είναι 6 άτομα στο τραπέζι το κόστος θα έρχεται στα 49, 45 το άτομο, ενώ για εάν είναι 8 άτομα στο τραπέζι θα έρθει 37,09, το άτομο.