Γ.Γραμματίδης:Σε τέλμα η αγροτική παραγωγή

«Πλανώνται οικτρά όσοι μιλούν για ανάπτυξη πριν το τέλος της δεκαετίας» τόνισε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης Γιάννος Γραμματίδης μιλώντας στο Greek Agribusiness Forum και στέλνοντας ένα μήνυμα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη ο οποίος στον χαιρετισμό του νωρίτερα είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την ανάκαμψη του αγροτικού τομέα.

Εκτός από τις αιχμές για την αισιοδοξία της κυβέρνησης, ο κ. Γραμματίδης δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ της άποψης του Συντονιστή Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστόλου ότι απαιτείται εθνικό σχέδιο δράσης.

«Η αγροτική παραγωγή είναι σε τελματική κατάσταση» είπε φέρνοντας ως παράδειγμα την φέτα και το ελαιόλαδο που παρουσιάζουν μείωση στις εξαγωγές, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι εισαγωγές.

Και κατέληξε:
«Πρέπει να αλλάξουμε ρότα. Να ανοίξουν καινούργιες αγορές οι Έλληνες αγρότες, χωρίς τη γάγγραινα των μεσαζόντων. Να γίνει προσαρμογή των καλλιεργειών σε ποιοτικά προϊόντα με καλύτερες τιμές (βιολογικές καλλιέργειες, μεσογειακή διατροφή), σε στοχευμένες αγορές. Να γίνουν συλλογικές επενδύσεις, εκπαίδευση και ενημέρωση των αγροτών σε πρακτικές που υιοθετούνται διεθνώς».




 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις