Πεδίον του Άρεως: Χριστουγεννιάτικη νότα

Λίγα λαμπιόνια για να φωτίσει η ζωή μας, με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Πεδίον του Άρεως στην Αττική.
Παρόλα αυτά το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, σ΄ ένα πνεύμονα της Αττικής, που έχει τα προβληματάκια του τα τελευταία χρόνια, συνάντησε τις αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, για τους πάγκους που στήνονται, αφού οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται.

Στο θέμα απάντησε η Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των εμπόρων «μα σ’ όλες τις πόλεις της Ευρώπης, τις ημέρες των εορτών δημιουργούνται σε δημόσιους χώρους Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα που συχνά συνοδεύονται από υπαίθριες αγορές».

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε για πρώτη φορά φέτος να δημιουργήσει ένα τέτοιο πάρκο για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι η απόλυτη αναγκαιότητα δημιουργίας γιορταστικής ατμόσφαιρας σε μια πόλη που, λόγω της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σε μελαγχολία και κατάθλιψη.

Ο δεύτερος είναι να αποκτήσει φως, ζωή και κίνηση ένας χώρος, όπως το Πεδίον του Άρεως, το οποίο με συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρχών επιχειρείται ν΄ απαλλαγεί από την παραβατικότητα, να το αναβαθμίσουμε και να το καταστήσουμε πόλο έλξης και αναψυχής για τους κατοίκους μια υποβαθμισμένης περιοχής, που ασφυκτιά από την πυκνότατη δόμηση».

Κατά την Περιφέρεια Αττικής «η παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου έγινε με διαφανείς διαδικασίες δημόσιου διαγωνισμού, στον οποίο προσήλθε και κατέθεσε πλήρη φάκελο μόνο η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Λαϊκών Αγορών», η οποία λειτουργεί νόμιμα», ενώ τονίστηκε ότι πολλές από τις δραστηριότητες της λειτουργίας του πάρκου θα είναι δωρεάν για τα παιδιά.  

Το Πεδίον του Άρεως έχει  καρουζέλ, παγοδρόμιο, φάτνη, το Σπίτι του Άι Βασίλη κ.ά. Η εορταστική ατμόσφαιρα θα διαρκέσει έως και τις 12 Ιανουαρίου 2013.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις