Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: παρών στη μάχη της φέτας

Ηχηρό παρόν στη μάχη για τη φέτα δίνει  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι είναι στο πλευρό των Ελλήνων βουλευτών.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα, για θέμα που δεν είναι της άμεσης αρμοδιότητάς του.

Πριν από λίγο καιρό είχε εκφράσει   εκκλησία δημόσια τη διαφωνία της για το ωράριο των καταστημάτων με το σκεπτικό ότι έτσι δεν μπορούν να εκκλησιαστούν οι πολίτες, όμως ήταν θέμα που αφορούσε και το θεσμό.  

Σε συνάντηση που είχαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Κασαπίδης και Πάρις Μουτσινάς μαζί με την Άντζελα Γκερέκου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής με το μακαριότατο κ.Ιερώνυμο, ο ιεράρχης τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες προστασίας των προστατευόμενων αγροτοδιατροφικών προϊόντων.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανάγκη ν’ αξιοποιηθεί ο ανεκμετάλλευτος θησαυρός και τα μοναδικά πλεονεκτήματα της πρωτογενούς παραγωγής μας, εξέφρασε την πρόθεσή του να ηγηθεί η Αρχιεπισκοπή της προσπάθειας να προστατευθούν εμβληματικά ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα, που σήμερα διεκδικούνται από τρίτες χώρες.



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις