Οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Βεργίνα, έχουν τις δικές τους μονάδες παραγωγής βύνης, αναζητούν άλλες αγορές για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Είναι χαρακτηριστικό πως ένας τόνος βύνης την άνοιξη του 2021 κόστιζε περίπου 450 ευρώ. Στις αρχές του 2022 η τιμή ανέβηκε στα 650 ευρώ και τώρα οι τιμές που ζητούν οι παραγωγοί στην αγορά είναι κοντά στα 1.000 ευρώ.
Ήδη, παρατηρούνται ελλείψεις στην αγορά ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας και η αύξηση των τουριστικών ροών δημιουργούν μεγάλη συζήτηση χωρίς να υπάρχει σιγά σιγά Η αντίστοιχη προσφορά.
Δεν αποκλείεται φέτος το καλοκαίρι να πούμε την μπύρα, μπυρίτσα…
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις