Αστυνομικός σωτήρας-σκύλου κινδυνεύει με απόταξη

 

 

 

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ. Τον κίνδυνο της απόταξης από την Αστυνομία αντιμετωπίζει ένας αστυνομικός στη Δανία επειδή έσωσε ένα σκύλο από προγραμματισμένη ευθανασία.

Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2012. Μια γυναίκα ενώ περπατούσε και κρατούσε το  λυκόσκυλό της, που είναι σήμερα 7 χρόνων, συναντήθηκε μ΄ ένα μικρότερο σκυλί, που πήδηξε επάνω τους. Το λυκόσκυλο τρόμαξε πάρα πολύ και δάγκωσε το μικρότερο. Η κυρία με το μικρό σκυλί ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, όταν όμως πήγε το ζωάκι της, στον κτηνίατρο πήγε κι έκανε στη συνέχεια καταγγελία στην Αστυνομία. Η ιδιοκτήτρια του λυκόσκυλου πλήρωσε το πρόστιμο και πίστεψε πως η υπόθεση τελείωσε εκεί.

Δέκα εβδομάδες αργότερα αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι της κυρίας με το λυκόσκυλο τονίζοντας ότι παρουσίασε επιθετικότητα και θα έπρεπε να θανατωθεί διότι δάγκωσε άλλο σκύλο.

Τον περασμένο Γενάρη, μία μέρα προτού ο σκύλος πάει για ευθανασία, ο αξιωματικός της Αστυνομίας, Λαρς Μπο Λομχόλτ τον έκρυψε και τον έστειλε σε ασφαλές μέρος στη Σουηδία.

Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 140.000 υπογραφές για το σκυλί, ενώ σήμερα ο  αστυνομικός, που  κινδυνεύει να χάσει τη θέση του από το σώμα  δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για τις πράξεις του.

Κι αυτό διότι δικαστής καταδίκασε το Λαρς σε 60 ημέρες ποινή φυλάκισης με αναστολή και διετή αναστολή των καθηκόντων του, για άσκηση καταχρηστικής εξουσίας λόγω της θέσης του ενώ τον καταδίκασε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα. Τώρα αναμένεται και δεύτερο δικαστήριο για να φανεί τι θ΄ απογίνει με την υπόθεση του Λαρς.

Πηγή: Dogheirs
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις