Η Export Credit Greece SA με 10 νέα προϊόντα για τους Ελληνες εξαγωγείς
Η Export Credit Greece SA με 10 νέα προϊόντα για τους Ελληνες εξαγωγείς

   Ο επικεφαλής της νεοσύστατης Ανώνυμης Εταιρείας τονίζει ότι ο εκσυγχρονισμός του κρατικού Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων πραγματοποιήθηκε με βάση τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ επισήμανε πως ανάμεσα στους νέους στόχους είναι η παροχή προϊόντων στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

    Ερωτηθείς για τη σημασία της δημιουργίας της Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων, ο κ. Σταματόπουλος επισημαίνει πως ο πρώην ΟΑΕΠ μεταρρυθμίστηκε μετά από 33 χρόνια και η Export Credit Greece SA δημιουργήθηκε με βάση τις βέλτιστες πρακτικές των ομόλογων Οργανισμών στην ΕΕ, με στόχο να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό και ευέλικτο φορέα που θα υποστηρίζει τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων. "Η νέα εταιρεία θα αποτελέσει τον επιχειρησιακό βραχίονα για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης και εξωτερικού εμπορίου", σημειώνει.

   Σχετικά με τους στόχους που θέτει για τον οργανισμό σε βάθος πενταετίας, ο κ. Σταματόπουλος αναφέρει πως προσδοκά πενταπλασιασμό κάλυψης των ελληνικών εξαγωγών, ενώ εκτιμά πως οι εξαγωγές που θα υποστηρίξει η Export Credit Greece θα οδηγήσουν σε προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ ύψους 8,1 δισ. ευρώ. Σημαντική αναμένεται να είναι και η αύξηση στις θέσεις εργασίας: "Οι πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις στον τομέα της απασχόλησης ανέρχονται σε 50.000 έμμεσες θέσεις εργασίας κατα μέσο όρο, ανά έτος", εξηγεί.

   Τέλος, ο κ. Σταματόπουλος συνοψίζει τη λειτουργία του νέου φορέα ως ένα one-stop shop για τη δραστηριοποίηση των εξαγωγικών εταιρειών στις διεθνείς αγορές, με νέα προϊόντα, που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση συνθηκών αγοράς προς όφελος των Ελλήνων εξαγωγέων. Μάλιστα, την Τρίτη 5 Ιουλίου θα παρουσιάσει τα νέα προϊόντα και τη νέα εταιρική ταυτότητα της εταιρείας στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις