Σίμος Κεδίκογλου: Κυβερνητική δέσμευση η στήριξη των υδατοκαλλιεργειών- Από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας
Σίμος Κεδίκογλου: Κυβερνητική δέσμευση η στήριξη των υδατοκαλλιεργειών- Από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας

Στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, συναντήθηκε με τα μέλη της νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τα μείζονα θεσμικά θέματα του κλάδου από τα μέλη της Ένωσης, όπως εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πιτάκα, τον γ.γ. Ιωακείμ Τσουκαλά, και τα μέλη κ.κ. Ιωάννη Ανδριανόπουλο και Αργύρη Χαραλαμπάκη (αν.μέλος).

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα ζητήματα της καταβολής αποζημιώσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης απόρροια της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, της διευκόλυνσης δικαιούχων στη σύναψη Δανειακών Συμβάσεων για την υλοποίηση πράξεων κατά τα πρότυπα του ΠΑΑ 2014-2020 και της ένταξης επενδυτικών σχεδίων υδατοκαλλιέργειας.

Επίσης, τέθηκαν και τα θέματα  της αναθεώρησης όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιεργειών και της ολοκλήρωσης του χωροταξικού σχεδιασμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, Μαρίνα Πέτρου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδατοκαλλιέργειας, Γενική Διεύθυνση Αλιείας, κα. Αγγελική Καλλαρά, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλιευτικής Πολιτικής κ. Σταμάτης Καμπόλης και ο Προϊστάμενος της Μονάδας Β2 της ΕΥΔ-ΕΠΑλΘ κ. Ιωάννης Σακελλαρίου.

Ο κ. Κεδίκογλου αφού επισήμανε ότι οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν της χώρας στον πρωτογενή τομέα, τόνισε ότι το ζητήματα χωροθέτησης των οργανωμένων περιοχών υποδοχής υδατοκαλλιεργειών θα επιταχυνθεί σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Υπενθύμισε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  για προώθηση και στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Υπογράμμισε δε και την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από την Ελλάδα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων.

Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση να γίνει μια εποικοδομητική διαβούλευση στα υπό εξέταση θέματα και τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας και επικοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις