Μην καταργείτε το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας

Φρένο στην κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας κι Ανθρώπινου Δυναμικού επιχειρούν να βάλουν  "15" βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επικαλούμενοι δημοσιεύματα ζητούν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  κι Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση.

Όπως λένε, στόχος της κατάργησης των συγκεκριμένων φορέων είναι να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση, όμως το ΕΙΕΑΔ, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη διατήρηση θέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 200 εκατ. Ευρώ, που αφορούν
χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για προγράμματα σημαντικότατα για τη δεδομένη χρονική περίοδο που η ανεργία λαμβάνει δραματικές διαστάσεις και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται ανεπανόρθωτα.

Κατά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μ΄επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, σήμερα μέσω του προγράμματος «Διαρθρωτικής Προσαρμογής Εργαζομένων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», είναι σε πλήρη εξέλιξη η πληρωμή και αποπληρωμή σχεδόν 13.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, και ΣΕΤΕ).

Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει αποφασιστικά στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και στη διασφάλιση 100.000 θέσεων εργασίας. Ο πιθανός «ξαφνικός θάνατος» του ΕΙΕΑΔ θα στερήσει πάνω από 120 εκατ. ευρώ από τις επιχειρήσεις και τους κλαδικούς φορείς που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Επικαλούνται ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΙΕΑΔ, διότι, όπως λένε, το έργο της διαρθρωτικής προσαρμογής πιθανολογείται ότι θα εκχωρηθεί, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, στον ΟΑΕΔ, ώστε να ολοκληρωθεί, απασχολώντας προσωπικό με συμβάσεις έργου.

Το ΕΙΕΑΔ απασχολεί 65 εργαζόμενους από τους οποίους οι 56 είναι Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 21 έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους και 7 έχουν Διδακτορικά, ενώ η πλειονότητα του προσωπικού προσλήφθηκε με την προκήρυξη 1/2003 μέσω ΑΣΕΠ. Σημειώνουν δε, πως ούτε το Υπουργείο Εργασίας δεν θα ήθελε να συγχωνευθεί το ΕΙΕΑΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος, η «Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος»» (ΓΣΕΕ), ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών» (ΣΕΒ), η «Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας» (ΓΣΕΒΕΕ) και η «Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου» (ΕΣΕΕ).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μεταξύ άλλων, πως μπορούν να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων, που προσλήφθηκαν με διαφανείς διαδικασίες αλλά και να τρέξουν τα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις