Τρεις Ιστορίες επιχειρηματικής επιτυχίας στην Παραγωγή Ελαιολάδου

 

Το ελαιόλαδο έχει τη δυναμική να είναι ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα εξαγωγής της χώρας μας. Την Τρίτη 21, Ιανουαρίου 2014, στις 7:30 μ.μ. στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα στην αίθουσα Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9 , Κολωνάκι, ο Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα παρουσιάσει τρία παραδείγματα εταιριών παραγωγής ελαιολάδου, οι οποίες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη - αξιοποίηση ενός από τα καλύτερα γεωργικά προϊόντα στην Ελλάδα.

Τη συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο διευθυντής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας του Perrotis College, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ. Ευάγγελος Βέργος.

Ομιλητές της διάλεξης θα είναι οι: Φώτης Σούσαλης, Υπεύθυνος Πωλήσεων της εταιρείας Terra Creta, Αλέξανδρος Σπηλιάδης, Ιδρυτής της εταιρείας Eleia και Κωνσταντίνος Μαμμάσης, Ιδρυτής της εταιρείας of Dreams and Knowledge. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ελαιολάδων και κοκτέιλ.

Με τη διοργάνωση αυτή της διάλεξης, ο Σύλλογος Φίλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (ΣΦΑΓΣ) στην Αθήνα προσπαθεί να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τον τομέα της αγροδιατροφής και την επιχειρηματικότητα και να αναδείξει τον πλούτο της, αρχής γενομένης από το ελαιόλαδο που αποτελεί την αιχμή του δόρατος ως προϊόν υπεραξίας για την Ελλάδα. Στο μέλλον φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα του τομέα που είναι ιδιαίτερης βαρύτητας για τη χώρα σε κοινό που μπορεί να τα αναγνωρίσει. Εξάλλου, η προσπάθεια του ΣΦΑΓΣ πλαισιώνεται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και από άλλους αξιόλογους οργανισμούς.

Η εταιρία Terra Creta στα 10 χρόνια της ιστορίας της έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου και τα επιτυχημένα «branding» της. Εξάγει το ελαιόλαδο σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία Eleia ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια και παράγει άλλο ένα διεθνώς βραβευμένο. Η Eleia έχει σημειώσει μεγάλη διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ. Η εταιρία Of Dreams and Knowledge παράγει ακόμα ένα βραβευμένο ελαιόλαδο και έχει αναγνωριστεί για την πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής και συσκευασίας ελαιολάδου.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ίδρυσε πρόσφατα στο Perrotis College το Κέντρο Ελιάς & Ελαιολάδου με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της εκπαίδευσης και της έρευνας στον κλάδο προς βελτίωση της ποιότητας και της οικονομικής βιωσιμότητας του ελληνικού ελαιολάδου και άλλων προϊόντων ελιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το γραφείο τύπου στο τηλέφωνο 2310492 726.