Ανοίγει ο δρόμος για κινητοποιήσεις;

 Προχειρότητα, αδυναμίες και προβλήματα καταλογίζουν αγροτοσυνδικαλιστές στο θέμα της φορολόγησης  των αγροτών, ενώ για το ίδιο ζήτημα ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα το πρωί στο Μέγκα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτο Καραμίχα και τον αγροτοσυνδικαλιστή από τις Σέρρες, Γιάννη Παναγή.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και το γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μόσχου Κορασίδη τέθηκαν τα προβλήματα από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννη Τσιφόρο κι από τους αγροτοσυνδικαλιστές Γιώργο Τζωρτζάκη, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Παναγή, Δημήτρη Δημογιάννη και Κώστα Γεωργίου.

Ο κ.Θεοχάρης δεν άφησε πολλά περιθώρια αλλαγών σε μια σειρά από ζητήματα που καίνε τους αγρότες  σε ό,τι αφορά ρυθμίσεις που αφορούν: συνταξιούχους του ΟΓΑ, που πωλούν την παραγωγή τους, παραγωγούς οι οποίοι είναι ετεροεπαγγελματίες κι ιδίως δημοσίους υπαλλήλους κ.ά.

Το θέμα της φορολόγησης των αγροτών πυροδότησε εντάσεις κι ανάμεσα στους αγροτοσυνδικαλιστές από την πλευρά του Πανελλαδικού κι από την πλευρά της ΓΕΣΑΣΕ.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Οικονομικών δεν άφησε πολλά περιθώρια για διαπραγμάτευση και το ερώτημα των κινητοποιήσεων, μετά τη χθεσινοβραδυνή ενημέρωση των αγροτών είναι ανοιχτό.

Στη σύσκεψη καθορίστηκε ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών στο οποίο προβλέπεται, στο τέλος της εβδομάδας η έκδοση λεπτομερούς εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών που θα προβλέπει πέραν των άλλων και νέα προθεσμία μέχρι 20 Φεβρουαρίου για την αίτηση ένταξης των αγροτών στο νέο καθεστώς από τους αγρότες και επιπλέον νέα συνάντηση πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα, όπου με βάση νέα δεδομένα, απορίες και προβλήματα που θα προκύψουν να υπάρξουν συμπληρωματικές οδηγίες και εγκύκλιοι από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε, όπως υπογραμμίστηκε από το οικονομικό επιτελείο, να γίνει ομαλά η εφαρμογή του νέου καθεστώτος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις