Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Εξαγωγικών επιχειρήσεων Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Ελλάδας, Γιώργος Πολυχρονάκης, η αξία της παγκόσμιας παραγωγής φρέσκων αγγουριών στο χωράφι κατά το 2020 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη FAOSTAT ανήλθε στα 48.934,18 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει και η στατιστική υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO).
Η χώρα με την υψηλότερη αξία για την παραγωγή αγγουριού είναι η Κίνα με 39.001,41 εκατ. ευρώ, στη δεύτερη θέση με 1.471,24 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Ρωσία. Το Ιράν κατατάσσεται στην τρίτη θέση με 1.228,73 εκατ., με την Ιαπωνία τέταρτη με 1.222,96 εκατ. και την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η Ουκρανία, της οποίας οι παραγωγοί αγγουριών απέκτησαν εισόδημα 733,35 εκατ. ευρώ,
Ακολουθεί η Τουρκία που έφτασε τα 430,95 εκατ. ευρώ εκείνη τη χρονιά, η Ισπανία με συνολικά 421,55 εκατ. ευρώ, ενώ έπεται της Ολλανδίας 235,82, της Πολωνίας 225,47 και της Ελλάδας 90,94 εκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις