ΣΕΒΤ – Τρ.Τ.: Ελάτε να πολεμήσουμε τη φτώχεια

Πρωτοβουλίες για την Καταπολέμηση της πείνας ανέλαβε η Τράπεζα Τροφίμων σε συνεργασία με την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων .

Η ελληνική «Τράπεζα Τροφίμων» ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου κι αποτελεί ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού άπορων ατόμων, την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων και τη συνεργασία με αναγνωρισμένες οργανώσεις που μοιράζονται το ίδιο όραμα. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων FΕΒΑ. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.550 τμ στο Κρυονέρι Αττικής, όπου γίνεται η μεταφορά, συλλογή, καταγραφή αλλά και διανομή των γαθών.

Η Τράπεζα Τροφίμων διανέμει προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης ή προϊόντα των οποίων η συσκευασία έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον εμπορεύσιμα σε 215 περίπου ιδρύματα που φιλοξενούν άπορους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες,άστεγους και άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης. Κάθε εβδομάδα περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι σιτίζονται με τα προϊόντα που διανέμει η Τράπεζα Τροφίμων.

Πεποίθηση του ΣΕΒΤ είναι ότι ο σκοπός της Τράπεζας Τροφίμων είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και θα βοηθήσει, συνεισφέροντας στον αγώνα επιβίωσης χιλιάδων συνανθρώπων μας.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις