ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσημη πρώτη για τα τρακτέρ

Επίσημη πρώτη για τα τρακτέρ

Ξεκίνησαν σιγά σιγά να συγκεντρώνονται οι αγρότες σε πλατείες των χωριών στη Θεσσαλία. Το ενδιαφέρον για τις κινητοποιήσεις από πλευράς ΠΑΣΥ είναι έντονο και φαίνεται να υπάρχει καλύτερη οργάνωση από άλλες φορές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στο εγχείρημα μάλιστα για αποκλεισμό των εφοριών την Παρασκευή φαίνεται  να συντάσσονται και άλλοι από τον συνεταιριστικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος φορολογικός νόμος, παρά τη διευκρινιστική εγκύκλιο, φαίνεται να κατεβάζει στους δρόμους και άλλους αγρότες αλλά και αγροτοσυνδικαλιστές που προέρχονταν από το χώρο της συγκυβέρνησης.

Παρόλα αυτά σε όλα τα επίπεδα υπάρχουν και αγροτοσυνδικαλιστές που τάσσονται υπέρ των βιβλίων εσόδων - εξόδων κυρίως από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει βελτίωση των ρυθμίσεων. Το θέμα αυτό έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο στον αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο.

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι:αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 40.000 ευρώ, +5.000 για κάθε παιδί, να σταματήσουν  οι διώξεις για αγροτικά χρέη, να μην αρχίσουν περικοπές με τη νέα ΚΑΠ, να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ , να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, επιδότηση ζωοτροφών,  να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όλων των αγροτών ανεξαρτήτως οφειλών στα ταμεία, να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές, να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για την ακαρπία.    

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις