Πλήγμα στο παράνομο εμπόριο καπνού

 

Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι θα έχανε το ελληνικό Δημόσιο από το παράνομο εμπόριο καπνού και καπνικών προϊόντων αλλά τελικά οι απατεώνες, που εμπλέκονταν δεν τα κατάφεραν.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Καπνοβιομηχανία  Παπαστράτος, προχώρησε στην καταστροφή παράνομων τσιγάρων, καπνού και μηχανημάτων παραγωγής παραποιημένων τσιγάρων, που φυλάσσονταν σε αποθήκη που είχε παραχωρήσει η εταιρεία Παπαστράτος από το 2009 για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Παπαστράτος, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων. Καταστράφηκαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια τσιγάρα και 30 τόνοι καπνού, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε πλέον των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται ότι τα παραποιημένα τσιγάρα είναι αμφιβόλου ποιότητος κι ως εκ τούτου εγκυμονούν επιπλέον κινδύνους για την υγεία των καπνιστών.

Το ΣΔΟΕ, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες διωκτικές Αρχές (Τελωνεία, Λιμενικό, Αστυνομία), έχει επανειλημμένα καταφέρει σημαντικά κτυπήματα ενάντια στα κυκλώματα λαθρεμπορίας και έχει κατασχέσει μεγάλες ποσότητες λαθραίων και παραποιημένων τσιγάρων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις