Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Open New Food

 

Προχωρά το πρόγραμμα Open New Food (Open Innovation for New Food Product Development in the European Food Industries), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα απ’ το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Καινοτομίας Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσω του Εκτελε­στικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτι­κοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA).

Το Open New Food ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και συντονίζεται από το FEDACOVA (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων της περιοχής της Βαλένθιας).

Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη προ­γραμμάτων κατάρτισης, για εργαζόμε­νους της Βιομηχανίας Τροφίμων, πάνω σε θέματα, που αφορούν στην καινοτομία, όπως ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων, διαχείριση καινοτομιών, συνεργασία με άλλους φορείς, διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων, κλπ. Ο καθορισμός των εκπαιδευτικών θεμάτων θα γίνει από τους Συνδέσμους Τροφίμων, που συμμετέχουν στο έργο ενώ η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού θα γίνει από τα δύο πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να  εκπαιδευτούν άμεσα 150 στελέχη μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων από τις 5 χώρες, που συμμετέχουν ενώ οι Σύνδεσμοι Τροφίμων της Κοινοπραξίας θα δημιουργήσουν τις Εθνικές Μονάδες Ανοικτής Καινοτομίας, που θα είναι σταθερές και επιφορτισμένες με τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του έργου μέσα στο χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες: www.opennewfood.eu

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις