Τα αγροτικά «κόκκινα δάνεια» ενώνουν συγκυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ;

Τροπολογία υπέρ αγροτών για τα κόκκινα δάνεια κατέθεσαν σήμερα 30 βουλευτές ΝΔ (Δ. Κυριαζίδης κ.ά.)– ΠΑΣΟΚ (Κ. Σκανδαλίδης, Μιχ. Κασσής κ.ά), ζητώντας να υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους παραγωγούς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αγροτικού πολυνομοσχεδίου Θ. Τσαυτάρη.

Σύμφωνα με την τροπολογία που προτείνεται αγρότες που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα, νυν κακή ΑΤΕ, θα έχουν τη δυνατότητα ίσα με 5 ως 10 χρόνια για αποπληρωμή των δανείων τους, με επιτόκιο που δεν θα υπερβαίνει το 3%.

Τα κόκκινα δάνεια σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν περίπου 500.000 στρέμματα κι η τροπολογία έρχεται να δώσει μια μικρή ανάσα στον αγροτικό πληθυσμό, που φοβόταν για τα χωράφια και το βιος του.

Τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών έχει καταθέσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι αναμένεται να φανεί, αν θα υπάρξει κοινός τόπος μεταξύ συγκυβέρνησης κι αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως άγνωστο είναι αν θα γίνει δεκτή η τροπολογία, λόγω του ότι αναφέρεται από πηγές ότι αυτό πρέπει να γίνει δεκτό από την ΕΕ, ωστόσο, υπήρξε συναίνεση για την ένταξη των ζημιών στον ΕΛΓΑ λόγω φυσικών καταστροφών, που αναμένεται να καλύψει και το θέμα της ακαρπίας, που έχουν ζητήσει μεταξύ άλλων και βουλευτές της ΝΔ.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις