Καταστροφική η πορδή της αγελάδας

 

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Έκλασε η νύφη έλεγαν οι παλιοί σχόλασε ο γάμος, αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται στην περίπτωση των αγελάδων είναι ακόμη χειρότερα. Θα μπορούσε να είναι άλλη μια σατιρική εκπομπή του Λαζόπουλου αλλά καλό θα είναι κι οι Έλληνες αγρότες που έχουν σταβλισμένα ζώα να προσέχουν.

Η στέγη ενός αγροκτήματος στην πόλη Ράσντοργκ καταστράφηκε εξαιτίας του μεθανίου που απελευθέρωσαν αγελάδες, που πέρδονταν. Συνολικά η μονάδα εντατικής εκτροφής φιλοξενούσε 90 αγελάδες. Η ποσότητα μεθανίου που απελευθέρωσαν ήταν ικανή για να προκαλέσει έκρηξη μέσα στη μονάδα.

«Ένα φορτίο στατικού ηλεκτρισμού προκάλεσε την έκρηξη του αερίου, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο αγρόκτημα και πήραν δείγματα αερίου, προκειμένου να διερευνηθεί ο κίνδυνος για περαιτέρω εκρήξεις.

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες οι αγελάδες εκτιμάται ότι εκπέμπουν έως και 500 λίτρα μεθανίου η κάθε μία ημερησίως. Βαρύ κι ανθυγιεινό το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου…

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις