Ανεβαίνει το θερμόμετρο εν όψει της «Agrotica»


Αγρότες από τη Χαλκιδική έρχονται στη Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ τους για την 25η διεθνή έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού κι Εφοδίων «Agrotica», που εγκαινιάζεται σήμερα το απόγευμα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάση Τσαυτάρη.  

Οι παραγωγοί της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται κυρίως για καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις για καταστροφές στο ζήτημα της ελιάς.

Τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται και για το φορολογικό νόμο, σταμάτησαν αστυνομικοί στο ύψος της Σωζόπολης για το  πρόβλημα της κυκλοφορίας.

Συνέντευξη Τύπου δίνουν στις 12 η ώρα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αγρότες από τη Θεσσαλία, με επικεφαλής το Βαγγέλη Μπούτα ενώ το Σάββατο αναμένεται να έρθουν παραγωγοί απ΄ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκθεσης.

Οι παραγωγοί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων έθεσαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα αιτήματά τους για τα θέματα της φορολόγησης και της μείωσης του κόστους παραγωγής ανέφεραν: «Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Αποφασίζουμε να στηθούν μπλόκα από τη Δευτέρα παντού», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και πρόσθεσε: «Η φορολόγηση σε συνδυασμό με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές παραγωγού, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα». «Η απάντηση που πήραμε», δήλωσε  ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τζέλλας από τον  Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά Καρδίτσας: «Είναι υποσχέσεις και πάλι. Είμαστε αποφασισμένοι να μην παραδώσουμε αμαχητί τα χωράφια μας».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις