Ρωσία – Ελλάδα αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους

 

 

Ανοίγει το πεδίο συνεργασίας της Ελλάδας με τη Ρωσική πλευρά μετά τη συμφωνία διεύρυνσης της συνεργασίας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για διάφορους τομείς της χώρας, από την ενέργεια και τη διευκόλυνση των αγροτικών προϊόντων μέχρι τη ναυτιλία, την τουριστική ανάπτυξη, τις επενδυτικές δραστηριότητες και τις νέες τεχνολογίες.  

Στο ΦΕΚ τ.A 16/2014 με χθεσινή ημερομηνία προβλέπεται μεταξύ άλλων για τον αγροτικό τομέα, διευκόλυνση σε όλους τους τομείς αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό λόγω των γραφειοκρατικών κι ενίοτε πλασματικών εμποδίων που θέτει η ρωσική πλευρά αλλά ταυτόχρονα κι ανάπτυξη της ρωσικής αγροτεχνολογίας και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η Ελλάδα μέσα απ΄ αυτή τη συμφωνία, που αποτελεί συνέχεια προγενέστερων αλλά έχει το χαρακτήρα της αναβάθμισης συνεργασίας χαιρετίζει και την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και διεκδικεί μια θέση στην αγορά της χώρας αυτής σε ΠΟΠ προϊόντα, ιχθυοκαλλιέργειας, κτηνοτροφικά προϊόντα κ.ά. ενώ προβλέπεται κι ανταλλαγή τεχνογνωσίας με Ρώσους επιστήμονες.

Η συμφωνία επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για το θέμα της ενέργειας ενώ σε δεύτερο επίπεδο δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω βελτίωση της τουριστικής ανάπτυξης με επενδύσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και Invest in Greece. Σε πρώτο πλάνο τίθεται ο προσκυνηματικός τουρισμός, ο οποίος ενδιαφέρει το ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό, που ως μορφή εναλλακτικού τουρισμού, δίνει κι ένα προβάδισμα, εκτός από τα μεγάλα ξενοδοχεία και στα καταλύματα, που αναφέρονται στον αγροτουρισμό.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις