Σκουλήκια οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι του Κηπουρού

    
ΚΑΜΠΕΡΑ. Τα σκουλήκια είναι ο καλύτερος φίλος του Κηπουρού, πέρα από τις παθολογικές αιτίες που τα προκαλούν, αν λάβουμε υπόψη μας, όσα συμβαίνουν στην Αυστραλία, όπου η Κάρεν Μοντγκόμερι διδάσκει σε κηπουρούς, πώς να φτιάξουν μια δική τους σκουληκοφάρμα.

«Είναι καταπληκτικά, μπορούν και κάνουν τόσο εύκολη τη ζωή μας», λέει η Κάρεν, παρόλο που ακόμη και για κάποιους μαθητές της η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη, από ανατριχιαστική μέχρι τρομακτική.

Η λογική της Κάρεν βασίζεται στο γεγονός ότι τα σκουλήκια μπορούν να προσφέρουν δωρεάν λίπασμα στις καλλιέργειες, δηλαδή μεταφράζονται σε χαμηλού κόστους κηπουρική.

Τα σεμινάρια της Κάρεν ελκύουν σχεδόν 40 άτομα τη φορά. Ο καθένας από τις δυο ομάδες παίρνει και φτιάχνει ένα δικό του μείγμα προσθέτοντας υλικά, μια χούφτα χώμα, ίνες καρύδας, ένα σκισμένο χαρτί και φυσικά σκουλήκια.

Κάθε φορά υπάρχει και κάποιος μαθητής της, ο οποίος αναρωτιέται, αν αυτό είναι το μόνο που έχουν να κάνουν.

Η Κάρεν Μάθιους που παρακολουθεί τα μαθήματα θεωρεί ότι με τα σκουλήκια θα δώσει νέα ώθηση στα λαχανικά της, που καλλιεργεί προς τη μεσαία ζώνη με κατεύθυνση τη βόρεια πλευρά της Αυστραλίας αφού το καλοκαίρι είναι θερμό και ξηρό και το χειμώνα κάνει παγωνιά, δηλαδή οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που δυσχεραίνουν τη ζωή των κηπουρών.

Abcnet.au/Agrocapital
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις