Συνάντηση Μ.Χαρακόπουλου με Σερραίους Αγρότες


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην έκθεση “Agrotica” μεταβαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Σε σημερινή συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» δηλώνει ότι οι προτάσεις του ΟΟΣΑ δεν είναι οι «Πλάκες του Μωυσέως». Υπενθυμίζουμε ότι ο ΟΟΣΑ είχε προτείνει επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, ώστε να μπουν και ξένες πολυεθνικές εταιρίες, στο πλαίσιο της μείωσης της τιμής του φρέσκου γάλακτος στον καταναλωτή. Συνδικαλιστές των κτηνοτρόφων αντιτείνουν ότι η ωφέλεια θα είναι μόλις 3 ευρώ το μήνα για κάθε οικογένεια  και θα χαθούν 100.000 θέσεις εργασίας από το κύκλωμα της παραγωγής στην αγελαδοτροφία.

Ο κ.Χαρακόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με αγρότες από τις Σέρρες που διαφωνούν με το νέο φορολογικό νόμο ενώ στη συνέχεια θα παρευρεθεί σε ημερίδα που διοργανώνεται στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο το θέμα του γάλακτος, όσο κι ο νέος φορολογικός νόμος έχει δημιουργήσει ενδοκυβερνητικές εντάσεις κι αλαλούμ, σε σημείο ακόμη κι αγροτοσυνδικαλιστές, που δεν κατέβηκαν χθες στο συλλαλητήριο, να λένε ότι χρειάζονται άμεσα διορθώσεις και προβλέψεις ανάλογα με  τις καλλιέργειες και την ηλικία κι άλλα κριτήρια, καθώς και ικανός χρόνος προσαρμογής.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις