Σε αποκλεισμό των εφοριών προχώρησαν οι αγρότες της Κρήτης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Από τις 6.30 το πρωί άρχισαν οι αποκλεισμοί των εφοριών της Κρήτης.«Εμμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Είχαμε πει ότι αν ως την Παρασκευή δεν έχουν απάντηση στα αιτήματά μας, θ’ αποκλείσουμε τις Εφορίες επ΄ αόριστον», μας ανέφερε ο Γιώργος Τζωρτζάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις  συμμετέχει ενεργά κι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιεράπετρας, που έχει προχωρήσει σήμερα στον αποκλεισμό της εφορίας Αγίου Νικολάου Κρήτης. Με ανακοίνωσή της εκτιμά  ότι ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών που ουσιαστικά τους αντιμετωπίζει σαν επιχειρηματίες και οι συντελεστές φορολογίας, που προβλέπονται καθιστούν την γεωργική εκμετάλλευση μη βιώσιμη, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της οικονομίας και κοινωνίας, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που η γεωργική, αγροτική οικονομία και ειδικότερα η μικρή γεωργική εκμετάλλευση αποτελούν την ραχοκοκαλιά της. Καλεί τους αγρότες της περιοχής κι όλη την κοινωνία να συμμετάσχει και να στηρίξει με την παρουσία της τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής.

Σε αποκλεισμό της εφορίας Χανίων από τις 6.30 η ώρα έχει προχωρήσει σήμερα και αύριο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων «Η Ενότητα», Γιώργος Μπικάκης. Όλο το τετράγωνο γύρω από την εφορία έκλεισε ενώ δεν λειτούργησαν καθόλου οι υπηρεσίες.

Στο Ρέθυμνο έκλεισε η εφορία από τις 10.30 το πρωί από γεωργούς και κτηνοτρόφους. Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου Γιώργος Πατένας μας ανέφερε ότι: «Κοντά είναι ο Μάιος κι αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι κυβερνητικοί, με τα μέτρα που παίρνουν. Από δω και πέρα θ΄ αρχίσουμε να κινούμαστε και δικαστικά, όπως οι ένστολοι, για να διεκδικήσουμε να δικαιωθούμε».

Από πλευράς ΠΑΣΥ, σε μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, ανάμεσα στις Καλύβες και τα Χανιά προχωρούν από αύριο Τρίτη οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, μ΄ επικεφαλής τον Σοφοκλή Τσουρουνάκη ενώ ενεργά συμμετέχουν και οι κτηνοτρόφοι με το Μανούσο Σταυριανουδάκη.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις