Συναντήσεις αγροτών για κινητοποιήσεις και στα Γιάννινα


ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
Ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ζίτσας Ιωαννίνων, ο αγροτικός κι ο αμπελουργικός Σύλλογος της περιοχής.

Χθες, η κεντρική πλατεία της Ζίτσας γέμισε από τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, από αγρότες που διαμαρτύρονται και ζητούν άμεσα την απόσυρση των νέων εξοντωτικών φορολογικών μέτρων που έχει πάρει η συγκυβέρνηση, του μόνιμου χαρατσιού στα χωράφια και της φορολόγησης με 13% των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ.

Οι αγρότες της ΠΑΣΥ διατράνωσαν τη θέλησή τους να αντιπαλέψουν την σημερινή ασκούμενη πολιτική, που, όπως λένε,  τους ωθεί στο περιθώριο και την εξαφάνιση, και διαλύει την ελληνική ύπαιθρο.

Οι παραγωγοί κάλεσαν κάθε απασχολούμενο στην αγροτική παραγωγή και κάθε κοινωνικό φορέα να στηρίξει τον αγώνα τους, για να συνεχίσει να υπάρχει αγροτική παραγωγή και ζωή στην ελληνική ύπαιθρο.

Κινητικότητα από αγρότες υπάρχει και στο Καναλάκι Πρεβέζας, που συσπειρώνονται σε άλλες αγροτοσυνδικαλιστικές κινήσεις αλλά και στο Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας σήμερα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις