Προχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλίας

Στον κόμβο της Νίκαιας έξω από τη Λάρισα συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των αγροτών της Θεσσαλίας ενώ  μεγάλα μπλόκα έχουν στηθεί από τις 9 το πρωί και στην Ημαθία αλλά και στην Πέλλα, αφού οι αγρότες διαμαρτύρονται για το φορολογικό νόμο, το κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, ζητούν φτηνό αγροτικό ρεύμα κ.ά.

Εκτός από τους αγρότες που είναι στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων και βγαίνουν έξω  στη Θεσσαλία την Πέλλα, τη Χαλκιδική κ.ά. μεγάλα μπλόκα έχουν στηθεί και από την Πρωτοβουλία κυρίως στην Ημαθία, σε τρία σημεία στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία, την Αλεξάνδρεια ενώ στον Κοπανό  Νάουσας  είναι ο Μάκης Αντωνιάδης, από τον Ενωτικό Σύλλογο Αγροτών Νάουσας.

Τα ΜΑΤ απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό για να εμποδίσουν την κάθοδο των αγροτών. Το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τον καρκίνο δεν τον αντιμετωπίζεις με ασπιρίνη».

Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι και την Τετάρτη, ενώ σε Δράμα και Καβάλα πρόκειται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Σκαρή, επί της εθνικής οδού Καβάλας- Δράμας, ενώ για την Τετάρτη προτίθενται να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο στην Κομοτηνή. Αποφάσεις αναμένεται να πάρουν και αγρότες των Φερών Έβρου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις