Σε περίπου 45 μέρες θα αρχίσει πλέον κανονικά η τυροκόμηση των εκλεκτών και ποιοτικών τυριών της Ένωσης.
Ως «ιστορική» χαρακτηρίστηκε η Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, τόσο για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όσο και για την κτηνοτροφία του νησιού της Νάξου.
Το ολοκαίνουργιο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. στην περιοχή του Γλινάδου ξεκίνησε την δοκιμαστική του λειτουργία, ενώ όπως ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση, οι δοκιμές θα γίνουν με την χρήση νερού.
Ωστόσο, σε περίπου 45 μέρες θα αρχίσει πλέον κανονικά η τυροκόμηση των εκλεκτών και ποιοτικών τυριών της Ένωσης, με «ναυαρχίδα» της παραγωγής, όπως πάντοτε, την πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Η επένδυση του νέου Τυροκομείου, ενός έργου πολύτιμου για την Ε.Α.Σ., τον Ναξιώτη Παραγωγό και την οικονομία της Νάξου, υλοποιήθηκε με αξιοποίηση επιδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Tesco Food Technology.
Την έναρξη της λειτουργίας των νέων χώρων του Τυροκομείου σήμαναν ο πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Α' αντιπρόεδρος, Σταμάτης Σέργης, ο Β' αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης, ο γραμματέας, Νικηφόρος Χωριανόπουλος και ο ταμίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Ιάκωβος Ζαχαράτος, μαζί με τους διευθυντές της εταιρείας.
Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του Τυροκομείου, Γιάννης Πολίτης, καθώς και ο πρόεδρος, Θάνος Θεοδωράτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής Πωλήσεων της Tesco Food Technology, Θανάσης Πεζούλας, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας.