Στους δρόμους οι αγρότες για 2η μέρα

Οι αγρότες παραμένουν στις επάλξεις ενώ πολυπληθής σε όγκο είναι η σημερινή σύναξη στο μπλόκο της Μαραθιάς, 20 χιλιόμετρα βόρεια του Πύργου, όπου επικράτησε ένταση κι έγιναν χθες τρεις συλλήψεις.

Περίπου 500 αυτοκίνητα και πολύς κόσμος είναι μαζεμένος μετά τα χθεσινά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν  ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Στάθης Κούφης αλλά κι ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καραπάνος κι ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γιάνναρος, που είχαν έρθει για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών. Για τους συλληφθέντες ορίστηκε τακτική δικάσιμος κι αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Τα μέτρα είναι σκληρά και μας έφεραν τα ΜΑΤ. Οι αγρότες πλήττονται όλοι, ανεξάρτητα από την καλλιέργεια που έχει ο καθένας», μας ανέφερε ο Θανάσης Αντωνάτος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, που είναι καρπουζοπαραγωγός.

Στη Θεσσαλία παρά το χθεσινό καθιερωμένο πλέον ψέκασμα από τα ΜΑΤ, οι αγρότες παραμένουν και συνεδριάζουν για το τι μέλλει γενέσθαι, με τον Καρδιτσιώτη Βαγγέλη Μπούτα και τον Λαρισαίο αγροτοσυνδικαλιστή, Ρίζο Μαρούδα. Τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα. «Κάνουμε σήμερα σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας και θα αποφασίσουμε τις επόμενες ώρες», μας ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας.

Ο κόσμος μάλιστα που έχει συγκεντρωθεί στη Νίκαια της Λάρισας εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερος από πέρυσι, που η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Στους δρόμους είναι κι οι αγρότες σε τρία σημεία στην Ημαθία, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και στην Πέλλα. «Σήμερα βουλιάζει η Κουλούρα, δίπλα στην Εγνατία αύριο όλος ο νομός Ημαθίας, διότι συνασπίζονται μαζί τους  κι οι τρεις σύλλογοι Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας, που έχουν ξεχωριστά μπλόκα. Μαζί τους έρχονται αύριο στην Κουλούρα κι οι σύλλογοι από την Πέλλα που έχουν συγκεντρωθεί στην Αριδαία και τα Γιαννιτσά και πρόσκεινται στην Πρωτοβουλία. Στη Σκύδρα Πέλλας υπάρχει κι άλλο σημείο που έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από την ΠΑΣΥ.

Από πλευράς της Πρωτοβουλίας έχουν βγει στους δρόμους αγρότες από τη Χαλκιδική στη Φανάρια ενώ βγαίνουν σήμερα κι οι κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας, στην Αμφίκλεια.

Ρολά στο μεταξύ για δεύτερη μέρα στις 4 Εφορίες της Κρήτης, όπου είναι συγκεντρωμένοι οι αγρότες, υπό μουσική υπόκρουση, με κρητικά τραγούδια. «Οι αγρότες της Κρήτης κρατούν τις υποσχέσεις τους κι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν και να μην ανοίξει καμία Εφορία στην Κρήτη με το φορολογικό νόμο και το 13% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ», μας ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Κρήτης, Γιώργος Τζωρτζάκης. Μπλόκο έχει στηθεί και στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων από πλευράς ΠΑΣΥ.

Στην Ήπειρο παραμένουν τρακτέρ στο Καναλάκι Πρέβεζας ενώ κινητικότητα υπάρχει και σε άλλα σημεία της Πελοποννήσου,  Αχαΐα στην Κάτω Αχαγιά.  τη Μεσσηνία κ.ά.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις