Καραντίνα για τα κοτόπουλα στο Κορωπί

 Σ’ απομόνωση και επιτήρηση έθεσαν την πτηνοτροφική μονάδα με την επωνυμία «Υιοί Α. Μωραϊτη Ο.Ε.» στο Κορωπί οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά τα τελικά αποτελέσματα των δειγμάτων που στάλθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς στη Γαλλία για την ανίχνευση νιτροφουρανίων σε κρέας πουλερικών ανακοινώθηκε σήμερα πως η μονάδα ανήκει στην επιχείρηση «Υιοί Α. Μωραϊτη Ο.Ε.».

Διαπιστώθηκε η παρουσία της απαγορευμένης ουσίας AMOZ (5-methylmorpholino-3-amino-2-oxadolidone) – νιτροφουρανίου και στα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν, δηλαδή απαγορευμένου αντιβιοτικού, για το οποίο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για καρκινογόνο δράση και αρνητικές συνέπειες στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Τ’ αποτελέσματα αυτά θεωρούνται οριστικά και αμετάκλητα, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής κι η συγκεκριμένη εγκατάσταση τέθηκε σε καραντίνα.  

Oι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των συστηματικών και έγκαιρων ελέγχων που πραγματοποιούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την προάσπιση της υγείας των καταναλωτών, ενώ ο δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεί μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου Καταλοίπων Κτηνιατρικών Φαρμάκων (σε ζώντα ζώα και τα προϊόντα τους) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις