Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στην Κομοτηνή


KOMOTHNH.  Στις 10.30 το πρωί ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται ενώ  συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην Κομοτηνή από Αγροτικούς  και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Δράμας, της Ξάνθης, της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τα τρακτέρ είναι έξω στα χωριά και το απόγευμα θα υπάρξει συντονισμός για το που και σε ποια σημεία θα παραταχθούν.
Οι αγρότες από το Πανελλαδικό ζητούν να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, θεσμοθέτηση αγροτικού ρεύματος, αγροτικού πετρελαίου, διευκρινιστικές εγκυκλίους και διορθώσεις πάνω στο νέο  φορολογικό νόμο και χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

«Δε λέμε να μη φορολογηθούμε αλλά πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις, γιατί το αγροτικό επάγγελμα έχει ιδιαιτερότητες και ως προς τις καλλιέργειες κι ως προς άλλα ζητήματα. Αλλά δεν μπορούν να μας θεωρούν επαγγελματίες κι όλες οι κάνουλες να είναι κλειστές προς εμάς», μας ανέφερε ο  αγροτοσυνδικαλιστής, Χρήστος Γκόντιας.

Στην πλατεία Μαυροθάλασσας βγήκαν τα τρακτέρ τις Σέρρες ενώ αναμένεται να βγουν τα τρακτέρ και στην Αλεξανδρούπολη.
Τα τρακτέρ παραμένουν στη Θεσσαλία και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Συνάντηση με αγελαδοτρόφους για το θέμα του γάλακτος έχει αυτήν την ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.   

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις