Αύξηση των αγροτών που δεσμεύονται για το βιολογικό βαμβάκι στην Ινδία
Αύξηση των αγροτών που δεσμεύονται για το βιολογικό βαμβάκι στην Ινδία

Η ετήσια Έκθεση Επιπτώσεων του Προγράμματος Γεωργίας της CA υπογραμμίζει την αύξηση των αγροτών που δεσμεύονται για το βιολογικό βαμβάκι στην Ινδία.

Ο αριθμός των αγροτών στο πρόγραμμα έχει τριπλασιαστεί, με περισσότερους από 74.000 αγρότες να συμμετέχουν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022.

Η OCA αποδίδει αυτή την ανάπτυξη στην υψηλή ζήτηση για βιολογικό πιστοποιημένο βαμβάκι, στο χαμηλότερο κόστος εισροών και στα ισχυρά συστήματα υποστήριξης. Η μετάβαση προς το οργανικό βαμβάκι, γνωστό ως in-conversion διαρκεί τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022, οι αγρότες που πούλησαν το βαμβάκι τους μέσω του Προγράμματος Γεωργίας της OCA πέτυχαν 6% υψηλότερο καθαρό εισόδημα από το βαμβάκι τους σε σχέση με τους τοπικούς συμβατικούς συνομηλίκους τους. Εκτός από την υψηλή τιμή αγοράς για το βιολογικό βαμβάκι, καταβλήθηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ (4,26 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στους συμμετέχοντες αγρότες OCA για το βαμβάκι σπόρων που προμηθεύτηκαν.

Ο Dipak, ένας αγρότης OCA από το χωριό Kutki στην περιοχή Wardha της Μαχαράστρα, είπε: «Δεν θέλω να επιστρέψω στη συμβατική μέθοδο καλλιέργειας. Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσής μου χρησιμοποιήθηκε για λιπάσματα και φυτοφάρμακα και αυτό επηρέασε αρνητικά την υγεία του εδάφους της γεωργικής μου γης. Αποφάσισα να επεκτείνω τη βιολογική γεωργία τώρα σε όλες τις καλλιέργειες, καθώς βελτιώνει σταδιακά την υγεία του εδάφους». Ο Ντίπακ συγκέντρωσε 6.700 κιλά βιολογικού βαμβακιού από το αγρόκτημά του τη σεζόν 2021-2022.

Ο Ruud Schute, διευθυντής προγράμματος OCA, εξήγησε: «Η επέκταση του προγράμματός μας για να περιλαμβάνει υποστήριξη για αγρότες σε μετατροπές, ανάπτυξη του δυναμικού του Πακιστάν και διασφάλιση ότι οι αγρότες έχουν τα εργαλεία, την εκπαίδευση και την υποστήριξη που απαιτούνται, αποτελούν μέρος της αποστολής μας να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις συστημικές προκλήσεις αυτού του τομέα».

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του OCA διανύει το έκτο έτος του και έχει ζωντανά έργα στο Γκουτζαράτ, στη Μάντγια Πραντές, στη Μαχαράστρα, στην Οντίσα και στο Ρατζαστάν στην Ινδία και στο Μπαλοχιστάν στο Πακιστάν. Ο οργανισμός βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία έναρξης του αγροτικού του προγράμματος στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις