Η καλλιέργεια αυτή είναι παραδοσιακή για τα μέρη αυτά και αποτελεί το κύριο και αποκλειστικό εισόδημα αυτών των οικογενειών που παραμένουν εκεί με πολλές δυσκολίες διαβίωσης.
Να εξεταστεί η προοπτική οικονομικής ενίσχυσης για τους παραγωγούς που ασχολούνται με την καλλιέργεια μήλων σε ορεινές περιοχές των Δήμων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον υπουργό, κ. Γεώργιο Γεωργαντά και στον υφυπουργό, κ. Γεώργιο Στύλιο, ο περιφερειάρχης περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια μήλων, αναφέροντας:
«Σε πέντε τοπικές κοινότητες, καλλιεργούνται από εξήντα παραγωγούς, περίπου τετρακόσια στρέμματα, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας μήλα, λόγω ευνοϊκών γαιοκλιματικών συνθηκών. Η καλλιέργεια αυτή είναι παραδοσιακή για τα μέρη αυτά και αποτελεί το κύριο και αποκλειστικό εισόδημα αυτών των οικογενειών που παραμένουν εκεί με πολλές δυσκολίες διαβίωσης. Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές αυτοί, οφείλεται στις μειωμένες τιμές διάθεσης του προϊόντος τους τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την συνέχιση της καλλιέργειας»
Παράλληλα ο κ. Φαρμάκης επισημαίνει ότι οι εξαγωγές μήλων έχουν μειωθεί σημαντικά από όλη τη χώρα και οι τιμές στην εγχώρια αγορά είναι μειωμένες, λόγω υπερπροσφοράς του προϊόντος, με αποτέλεσμα να παραμένουν αδιάθετες σε ψυγεία σημαντικές ποσότητες μήλων.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αφού τονίζει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών με ευνοϊκό τρόπο.