Η χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι μία από τις μεγαλύτερες καταναλωτικές αγορές και εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο.
Η Βραζιλία ενέκρινε την καλλιέργεια και πώληση γενετικά τροποποιημένου σιταριού το οποίο είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, και γίνεται η δεύτερη χώρα, μετά την Αργεντινή, που «δίνει το πράσινο φως» για αυτού του είδους την καλλιέργεια.
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι μία από τις μεγαλύτερες καταναλωτικές αγορές και εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο. Αν και αυτή η έγκριση δεν σημαίνει ότι η Βραζιλία θα καλλιεργήσει απαραίτητα γενετικά τροποποιημένο σιτάρι για παραγωγή σύντομα, αντικατοπτρίζει μια σημαντική αλλαγή στη στάση καθώς η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην Ουκρανία οξύνουν τις ανησυχίες για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Αυτού του είδους του σιταριού δεν είχε καλλιεργηθεί ποτέ για εμπορικούς σκοπούς λόγω των φόβων των καταναλωτών για αλλεργιογόνα ή τοξικότητες στη βασική καλλιέργεια που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για ψωμί, ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα.
Η Βραζιλία φυτεύει περίπου 3 εκατομμύρια εκτάρια με σιτάρι, κυρίως σε νότιες πολιτείες όπως το Rio Grande do Sul και η Parana.