Κλιμακώνουν τον αγώνα, αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Με σύνθημα: «Η επιβίωση του τόπου μας και των ανθρώπων του, είναι ευθύνη όλων μας», οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δυναμώνουν τον αγώνα τους.

Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Κομοτηνή, παρουσία των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αποφασίστηκε τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι να γίνουν συλλαλητήρια με αγροτικά μηχανήματα σ' όλες τις πόλεις της Περιφέρειας.

Πέρα από τα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, δίκαια φορολόγηση, βασικό αίτημα που τίθεται είναι το ζήτημα της ευλογιάς, που έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους κτηνοτρόφους του Έβρου, είτε γιατί θανατώνουν τα ζώα και καθυστερούν οι αποζημιώσεις, είτε διότι τα κοπάδια που ήταν ελευθέρας βοσκής και μένουν εσώκλειστα δεν έχουν χρήματα για να τα ταΐσουν.

Οι αγρότες κάλεσαν όλους τους θεσμικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους, εργαζόμενους να είναι παρόντες, όπως λένε, στο δίκαιο αγώνα τους. Ζητούν κι απ΄ όλους τους δήμους και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στα δημοτικά και περιφερειακά κτήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας επισημαίνοντας ότι «η επιβιωση του τόπου μας και των ανθρώπων του είναι ευθύνη όλων μας».

Σε συμβολικό αποκλεισμό του παράδρομου δίπλα στην εθνική οδό ,στο ύψος της Ανθήλης προχώρησαν πριν από λίγο αγρότες.

Συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών ,Γιάννη Στουρνάρα, έχουν αύριο αγρότες από την Πρωτοβουλία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις