Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγνώρισης ως Εθνικής της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Κρέατος και του Τομέα της Κτηνοτροφίας

Με απόφαση που εκδόθηκε σήμερα 12 Απριλίου 2023 από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναγνώρισης ως Εθνικής της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Κρέατος και του Τομέα της Κτηνοτροφίας Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. (Αριθ. πρωτ.: 901/113813).

Η Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 17,36% της συνολικής παραγωγής (μ.ο. τριετίας) και το 32,27% της μεταποίησης (μ.ο. τριετίας), στον τομέα του αιγοπρόβειου κρέατος και μέλη της είναι, o Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, (ΠΕΚ), η Ένωση Σφαγείων Ελλάδος (ΕΣΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ).

Η απόφαση αναγνώρισης της Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. σε εθνικό επίπεδο, στον τομέα του Αιγοπρόβειου κρέατος καλύπτει το μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί μετά την αφαίρεση από το ΥΠΑΑΤ της συνολικής αντιπροσωπευτικότητας στον τομέα του κρέατος από την προηγούμενη διεπαγγελματική οργάνωση. Η αναγνώριση της Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. σε εθνικό επίπεδο ήταν αποτέλεσμα ενδελεχούς εξέτασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ του φακέλου της και των απαραίτητων κατά τον νόμο δικαιολογητικών που κατατέθησαν.

Άμεσος στόχος της Διοίκησης της Οργάνωσης είναι η αναγνώρισή της σε εθνικό επίπεδο και στους τομείς του Βόειου και του Χοίρειου κρέατος και όραμά της η ένωση και η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων του Τομέα της κτηνοτροφίας και του Τομέα του Κρέατος και η ανάπτυξη τους στην χώρα μας καθώς και η δυναμική και ισότιμη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. 

Με πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας, η Ε.Δ.Ο.ΤΟ.Κ.Κ. απευθύνει κάλεσμα ενότητας στους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς της κτηνοτροφίας, του κρέατος και των παραγώγων του με σκοπό τη προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων τους καθώς και την θετική συνδρομή όλων στην Εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις