Όπως τόνισε το 2022 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις πληρωμές του ΠΑΑ 2014-2020 καθώς κατεβλήθησαν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ.
Στις κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέας της Ελλάδας μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η Κυβέρνηση, μέσω εντατικής και αποτελεσματικής δουλειάς, στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς και αντιμετωπίζει τις όποιες προκλήσεις ουσιαστικά, αποτελεσματικά και με ταχύτητα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Όπως τόνισε το 2022 αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις πληρωμές του ΠΑΑ 2014-2020 καθώς κατεβλήθησαν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ, μέσω του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 520 έργα με συνολικό προϋπολογισμό μεγαλύτερο του 1 δισ. ευρώ, τα σχεδόν 520 εκατ. ευρώ του Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027 θα στηρίξουν την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια.
Με αφορμή την πασχαλινή περίοδο ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση και επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις όπου διαπιστωθούν παραβάσεις». Έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 593 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα και είχαν διαπιστωθεί 11 παραβάσεις που αφορούν σε παρατυπίες σε ζωικά προϊόντα (αμνοερίφια, αυγά κά). Όπως είπε «θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσοι μπαίνουν στον πειρασμό για τέτοιου είδους πρακτικές, το τίμημα θα είναι βαρύ».
Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της μελισσοκομίας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε «του προσδίδουμε την αξία και τη δυναμική που δικαιούται». Μίλησε για την οικονομική στήριξη που έλαβε ο κλάδος τα περασμένα χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στην ψηφιακή υπηρεσία «e-honey», η οποία σε συνδυασμό με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο θα συμβάλλει «στην προστασία και ανάδειξη των ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων, τη διαφύλαξη των παραγωγών και του καταναλωτικού κοινού, από φαινόμενα νοθείας και παραπλάνησης».
Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου στάθηκε στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Εύβοιας η οποία επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική προστασία της περιοχής μαζί με τα έργα συγκράτησης των εδαφών και στις εννέα υδρολογικές λεκάνες αλλά και οι στρατηγικές υποδομές όπως ο νέος βόρειος Οδικός Άξονας προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η επαναλειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου της Αιδηψού και η αναβάθμιση 12 αλιευτικών καταφυγίων (έργα που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ).