Προσυγκεντρώσεις αγροτών σε Μάλγαρα - ΟΑΣΝΗ


Στα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης βρίσκονται αυτήν την ώρα οι αγρότες της Μακεδονίας από την «Πρωτοβουλία».

Από τις 9.30 το πρωί έγιναν οι πρώτες προσυγκεντρώσεις στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία.

Η αυτοκινητοπομπή με λεωφορεία ξεκίνησε από τα μπλόκο της Κουλούρας για να συναντηθεί στα διόδια των Μαλγάρων, με αγρότες από τη Θεσσαλονίκη.

Στην κεφαλή της πορείας θα υπάρχει συμβολικά ένα τρακτέρ κι οι αγρότες μέσα στην πόλη, δίνουν ραντεβού στα δικαστήρια. Από κει στις 12 το μεσημέρι θα μεταβούν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου αναμένεται να δώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Διαρκώς έρχεται κόσμος από Καστοριά, Κοζάνη, Έδεσσα, Βέροια, Φλώρινα, Κατερίνη, για να συναντηθεί με αγρότες από τη Θεσσαλονίκη, που είναι συγκεντρωμένοι στα Μάλγαρα, ενώ θα συναντηθούν στα δικαστήρια και με μεμονωμένους αγρότες, που έρχονται από Σέρρες και Κιλκίς.  

Κόσμος συγκεντρώνεται αυτήν την ώρα μπροστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, ενώ καθ΄ οδόν είναι λεωφορεία κι αγροτικά αυτοκίνητα ενάντια στο φορολογικό νόμο.

Αύριο αγροτοσυνδικαλιστές από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο έρχονται στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις