Συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς έχουν οι αγρότες

Συνάντηση είχαν οι αγροτοσυνδικαλιστές από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στα γραφεία του κόμματος στην Αγ.Κωνσταντίνου. Μαζί τους ήταν και ο γραμματέας του κόμματος  και πρώην ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ ,Θάνος Θεοχαρόπουλος , και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας.

«Δεν γίνεται η πρώτη διευκρινιστική εγκύκλιος για τον φορολογικό νόμο να βγαίνει 17 Ιανουαρίου» σημείωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής από τις Σέρρες, Γιάννης Παναγής.«Δεν ζητάμε να μην φορολογηθούμε, όπως όλες οι κοινωνικές ομάδες. Ζητάμε να υπάρξουν διορθώσεις στο φορολογικό νόμο και να αντιμετωπίσει επιτέλους σοβαρά η κυβέρνηση , το θέμα του κόστους παραγωγής. Θέλουμε φθηνό ρεύμα και φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, για να παράγουμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ελληνική οικονομία».

Υπόσχεση για συζήτηση του αγροτικού ζητήματος στην ολομέλεια της βουλής στις 10 Μαρτίου αποκόμισαν οι αγρότες του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου από τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα τους και τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι αγρότες δεν ζητούν ευνοϊκή μεταχείριση αλλά μείωση του κόστους παραγωγής.

Τώρα έχουν συνάντηση με τον Πάρη Καρβουνόπουλο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια θα συναντηθούν με τον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και τέλος θα συναντηθούν με την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες το βράδυ αγρότες από την Πανελλαδική Συντονιστική Αγροτικών Μπλόκων πήραν απόφαση να λήξουν τον κύκλο των κινητοποιήσεων τους. Έτσι , πάνω από 30 μπλόκα αναστέλλουν τη δράση τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους για της Μαρτίου , στην επέτειο του Κιλελέρ.

Αγροτοσυνδικαλιστές από το μπλόκο της Νίκαιας κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης για αδιαλλαξία και τη στάση ορισμένων ΜΜΕ, που προσπάθησαν όπως είπαν να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους.

Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν χτες και στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης από αγρότες- μέλη της  «Πρωτοβουλίας». Στη Θεσσαλονίκη οι παραγωγοί της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας έδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό  Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου. Ενώ οι Κρητικοί συνάδελφοί τους προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού και στη συνέχεια απέκλεισαν το κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις