Βασιλόπουλος: Υποχρέωσή μας να πετύχουμε και στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας

«Κοινός μας στόχος και υποχρέωση απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς μας είναι να πετύχουμε και στο φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, απευθυνόμενος στους ανάδοχους των συνεργείων παγιδοθεσίας, με αφορμή την έναρξη των διαδικασιών για τη δακοκτονία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στο μικρό συνεδριακό κέντρο στον Πύργο έγινε ενημέρωση των παγιδοθετών για το έργο τους - ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουνίου - με σκοπό να αποφευχθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την καθημερινή εποπτεία και συνεργασία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και του τμήματος Φυτοπροστασίας που έχει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος.

Ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος και θα αποδοθούν ευθύνες όπου  χρειαστεί σε μια δύσκολη, όπως την χαρακτήρισε, ελαιοκομική χρονιά: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε το ελαιόλαδο σε μια χρονιά περίεργη λόγω των κλιματικών αλλαγών που βιώνουμε γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στον ρόλο που έχουμε αναλάβει. Μετά το πετυχημένο εγχείρημα του τριετούς προγράμματος δολωματικής δακοκτονίας που υλοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας επιμείναμε και συνεχίζουμε την εφαρμογή του και την περίοδο 2023-2025 που έχουμε μπροστά μας.».

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Ηλείας, Γιώργος Μικέογλου με τον Προϊστάμενο Τμήματος Φυτοπροστασίας, Παναγιώτη Παρασκευόπουλο και την υπάλληλο του τμήματος, Βασιλική Στέργιου.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις