Πατάτες Αρχαγγέλου: Δεν μπορούν να φυτέψουν οι παραγωγοί
Πατάτες Αρχαγγέλου: Δεν μπορούν να φυτέψουν οι παραγωγοί

Συγκεκριμένα οι καθημερινές βροχές έχουν οδηγήσει τους αγρότες και τους παραγωγούς πατάτας σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να φυτέψουν τις πατάτες.

Τα χωράφια στα τρία χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας έχουν μετατραπεί σε "μικρές λίμνες" όπως είπε και ο πρόεδρος του Αρχαγγέλου στην σύσκεψη που συγκάλεσε υπό τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Ο Διονύσης Δρένος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ανέφερε με δραματικό τόνο: «έπρεπε να είχαν σπαρθεί τα χωράφια με τις πατάτες. Οι καιρικές συνθήκες όμως δεν μας επιτρέπουν να μπούμε στα χωράφια. Στην περιοχή καλλιεργούνται πάνω από 2.000 στρέμματα με πατάτες αλλά μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να γίνουν σπορές σε μόλις 30 στρέμματα.

Επίσης ο σπόρος που έχουμε αγοράσει ή αποθηκεύσει έχει αρχίσει να αλλοιώνεται. Η πατάτα που βάζουμε είναι 120 ημερών και πολύ ευαίσθητη. Κανονικά κάναμε συγκομιδή Σεπτέμβριο. Αν τελικά κατεφέρουμε να κάνουμε σπορά θα καθυστερήσει η συγκομιδή και με τις υγρασίες υπάρχει κίνδυνος να έχουμε ζημιές στην παραγωγή. Πρέπει να υπάρξει στήριξη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τις βροχοπτώσεις».

Το πρόβλημα αναγνώρισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος σημείωσε πως ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι αγρότες της Περίκλειας και της Νότιας και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ την στήριξη των τριών χωριών της Ανατολικής Αλμωπίας.

Πηγή: www.pellanews.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις