Προσοχή: Θραύσματα γυαλιού σε Ιταλική σάλτσα Pesto που πωλείται και στην Ελλάδα
Προσοχή: Θραύσματα γυαλιού σε Ιταλική σάλτσα Pesto που πωλείται και στην Ελλάδα

Η Ολλανδία μετά από έλεγχο ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για την πιθανή παρουσία θραυσμάτων γυαλιού σε κόκκινη σάλτσα Pesto προέλευσης Ιταλίας.

Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές χαρακτηρίζεται σοβαρός από τη RASFF η οποία αναφέρει πως το προϊόν διανέμεται στην Ελλάδα και ζητά από τις ελληνικές Αρχές να απαντήσουν για τη δράση τους, που στόχο θα έχει την προστασία των καταναλωτών. Η σάλτσα αυτή περιέχει ελαιόλαδο, ντομάτα, τυρί πρόβειο, και παρμεζάνα.

Μεταλλικά ξένα αντικείμενα, θραύσματα γυαλιού, θραύσματα από ξύλο και πλαστικό σε τρόφιμα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στην περιοχή του στόματος και του λαιμού, καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία.

To προϊόν εξάγεται από την Ιταλία σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία Ολλανδία και Ισπανία.

Στην Ολλανδία η ανάκληση σύμφωνα με το netherlands.postse ξεκίνησε από το σουπερμάρκετ βιολογικών προϊόντων Terrasana που ανακάλεσε το προϊόν Pesto Rosso με ημερομηνία Best before πριν από τις 11-04-2024.

«Η ασφάλεια και η ικανοποίηση των πελατών μας είναι πάντα στο επίκεντρο της επιχείρησής μας, γι’ αυτό λάβαμε άμεσα μέτρα μόλις αντιληφθήκαμε αυτό το θέμα. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και με άμεση διαφάνεια σχετικά με την ανάκληση, ενημερώνονται άμεσα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», εξηγούν από την TerraSana.

Στην Ολλανδία το προϊόν είναι προς πώληση  στα Ekoplaza, Crisp, Gimsel και άλλα σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων, καταστήματα υγιεινής διατροφής και ηλεκτρονικά διαδικτυακά καταστήματα, μεταξύ άλλων. Η TerraSana τονίζει ότι αυτή η ανάκληση ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο προϊόν με τη συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Άλλα προϊόντα TerraSana δεν επηρεάζονται από αυτήν την ανάκληση και είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Πηγή: cibum.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις