Έως τις 30 Ιουνίου οι πληρωμές λέει τώρα ΟΠΕΚΕΠΕ

Για μετά τις εκλογές, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετατίθεται οι πληρωμές για το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέραμε σε προηγούμενό μας δημοσίευμα, η διοίκηση του Οργανισμού Πληρωμών, είχε διαβεβαιώσει ότι τα υπόλοιπα του 2022 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και την Παρασκευή, 23 Ιουνίου. Κάτι που όμως η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ διαψεύδει, καθώς όπως σημειώνει «ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξασφαλίζει τις πληρωμές του 2022 στους δικαιούχους μέχρι την προθεσμία της 30ης Ιουνίου 2023». 

Εν τέλει, η αγωνία των Ελλήνων αγροτών για μη πληρωμή των «χρωστούμενων» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ βγαίνει αληθινή, παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα θα πιστωθούν μέχρι αύριο. 

Κανείς από αυτούς που λαμβάνει αποφάσεις για τον πρωτογενή τομέα δεν θα πρέπει ποτέ του να ξεχνά το εξής: οι αγρότες ψωνίζουν από τους γεωπόνους, οι γεωπόνοι με τη σειρά τους από τις εταιρίες. Η μη καταβολή των χρημάτων στους αγρότες έχει ως αποτέλεσμα όλη αυτή η αλυσίδα να μένει απλήρωτη, καθώς όπως είναι γνωστό, η μέχρι τώρα καλλιέργεια έχει γίνει με την χρήση «δανεικών» χρημάτων μιας και η ρευστότητα των αγροτών έχει «στραγγιχτεί». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις