Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας: Ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών

Να καλυφθεί η απώλεια του εισοδήματος στους αμπελοκαλλιεργητές ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας από τον ΕΛΓΑ

Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «ότι οι ασυνήθιστα άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες έχουν ευνοήσει την ανάπτυξη ασθενειών στις καλλιέργειες των αμπελοειδών που, παρά τα εντατικά μέτρα φυτοπροστασίας που εφαρμόζουμε, είναι αδύνατη η αντιμετώπισή τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας σας ενημερώνει ότι οι ασυνήθιστα άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες έχουν ευνοήσει την ανάπτυξη ασθενειών στις καλλιέργειες των αμπελοειδών που, παρά τα εντατικά μέτρα φυτοπροστασίας που εφαρμόζουμε, είναι αδύνατη η αντιμετώπισή τους.

Το πρόβλημα έχει πάρει μορφή θεομηνίας.

Ας ληφθεί υπόψιν ότι το κόστος των αγροτικών εφοδίων που συνεχώς αυξάνεται, ο ΦΠΑ που παραμένει υψηλός και η επιβάρυνση που υπάρχει από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο καθιστούν οικονομικά ασύμφορη τη γεωργική δραστηριότητα.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

Ο ΕΛΓΑ να παραχωρήσει άμεσα σε διαπίστωση του προβλήματος και κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των αμπελοκαλλιεργητών, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον κοινωνικό του ρόλο που είναι η στήριξη του αγροτικού πληθυσμού».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις